Elektrostrojarska obrtnička škola    I    Selska cesta 83, Zagreb, HR    I   Tel: 01 3695 080; Fax: 01 3026 165.   I     E-mail: info@esos.hr 

Home Nalazite se na: UčeniciIzvannastavne aktivnostiDAN OTVORENIH VRATA REMONTNOG ZAVODA HRVATSKE VOJSKE
DAN OTVORENIH VRATA REMONTNOG ZAVODA HRVATSKE VOJSKE
Nedjelja, 06 Svibanj 2018 20:34
 
Dana 03. svibnja 2018. godine stotinjak učenika (u dvije skupine) svih zanimanja iz više razreda naše škole, u pratnji profesora, defektologinje, voditeljica nastave i ravnatelja, bilo je u posjetu i obilasku Remontnog zavoda Hrvatske vojske na Jankomiru, a povodom Dana otvorenih vrata. S dijelom njihove široke lepeze djelatnosti imali smo se prilike upoznati tijekom posjeta koji je trajao skoro tri sata.
 
Na izuzetno zanimljiv i učenicima prihvatljiv način, naši ljubazni domaćini proveli su nas po radnim točkama unutar Zavoda, nakon što smo dobili osnovne informacije o Remontnom zavodu, kao i  uvjetima za prijam u službu, te mogućnostima, razvoju i usavršavanju tijekom karijere pripadnika Hrvatske vojske/Remontnog zavoda.

Tijekom obilaska unutrašnjih hala Zavoda, učenici su se mogli upoznati s održavanjem radio uređaja, borbenih oklopnih vozila na kotačima, sustava za upravljanje paljbom, vozila na gusjenicama, protuzrakoplovnog raketnog naoružanja, protuoklopnog raketnog naoružanja, zatim izradom dijelova i bravarskim radovima, održavanjem topničkog naoružanja, hidrauličkih sustava topništva, održavanjem optičkih instrumenata i ciljnih naprava, pješačkog naoružanja, strojnom obradom i završnim radovima i na kraju lakirnicom.
 
Posjet smo završili pregledom taktičko tehničkog zbora ključnog naoružanja na vanjskim površinama Remontnog zavoda, kao što su samohodna haubica, samovozni višecjevni lanser raketa, panzer haubica, tenk za izvlačenje, borbena i oklopna vozila, što je kod učenika izazvalo poseban interes jer su se nakratko mogli i sami naći u ulozi vojnika, korisnika i upravljača istih.
 
Na kraju se još jednog zahvaljujemo svim zaposlenicima Remontnog zavoda, te se veselimo nastavku različitih oblika suradnje i u budućnosti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ažurirano Ponedjeljak, 07 Svibanj 2018 07:03
 

UPISI 2018./2019. – „DOĐITE U SELSKU“

 

Niste prijavljeni.