Elektrostrojarska obrtnička škola    I    Selska cesta 83, Zagreb, HR    I   Tel: 01 3695 080; Fax: 01 3026 165.   I     E-mail: info@esos.hr 

Home Nalazite se na: UčeniciIzvannastavne aktivnostiVIŠEGODIŠNJA SURADNJA ELEKTROSTROJARSKE OBRTNIČKE ŠKOLE ZAGREB I TVRTKE SCHNEIDER ELECTRIC d.o.o.
VIŠEGODIŠNJA SURADNJA ELEKTROSTROJARSKE OBRTNIČKE ŠKOLE ZAGREB I TVRTKE SCHNEIDER ELECTRIC d.o.o.
Nedjelja, 27 Svibanj 2018 09:37

Tvrtka Schneider Electric  d.o.o. ZAGREB, Strojarska cesta 22, u  više je navrata, donirala svoje proizvode našoj školi za potrebe Kabineta  modernih tehnologija u električnim instalacijama, i na taj  način, pomogla u unapređenju nastave učenika u struci elektroinstalater i elektromehaničar.  

Tako se, između ostalog, u gore spomenutom Kabinetu koristi SMART RELAY ZELIO SR2 B121 BD  koji je ugrađen u razvodni ormar RO-DU, a osmišljen je u suradnji s tvrtkom GRIČ AUTOMATIKA d.o.o. iz Zagreba.

Vježbe koje učenici mogu raditi  su:

 

  • Punjenje i pražnjenje spremnika s tekućinom, 
  • Automatska regulacija potrošnje tople vode,
  • Start asinhronog motora-zvijezda/trokut. Svaki dio ciklusa vidljiv je i na signalnom semaforu paljenjem  određene  žarulje u boji, te zvučnom signalizacijom.

 

Početkom 2018.godine donirana je sklopna tehnika za rasvjetu i rolete, te razne vrste utičnica. Sredinom travnja 2018.godine, tvrtka Schneider Electric donirala je Školi  elektroničko brojilo energije  iEM 3155 do 63A. Brojilo je ugrađeno ovih dana kao kontrolno na DIN šinu u PRIVREMENI   RAZVODNI GRADILIŠNI ORMARIĆ koji će se koristiti za vježbe iz ELEKTRIČNIH  INSTALACIJA u  trećoj  godini  zanimanja elektroinstalater.

Voditelj  Kabineta modernih tehnologija u električnim instalacijama, Damir Čolig, ing.elektrotehnike,  ističe kako je suradnja s tvrtkom Schneider Electric i prijašnjih godina bila i više nego dobra, a nastavila se i ove godine.

I ove donacije predstavljaju lijep primjer suradnje realnog sektora i školstva, što u konačnici doprinosi  razvoju srednjeg strukovnog obrazovanja uvođenjem novih tehnologija - ističe kolega Čolig.

 

Ažurirano Četvrtak, 23 Kolovoz 2018 08:35
 

UPISI 2018./2019. – „DOĐITE U SELSKU“

 

Niste prijavljeni.