Elektrostrojarska obrtnička škola    I    Selska cesta 83, Zagreb, HR    I   Tel: 01 3695 080; Fax: 01 3026 165.   I     E-mail: info@esos.hr 

Home Nalazite se na: Nastava
Nastava
NASTAVA – JMO (jedinstveni model obrazovanja)
Petak, 15 Siječanj 2016 15:09
U školi se izvodi nastava u dva područja rada:

-      strojarstvo

-      elektrotehnika

i devet različitih obrtničkih JMO programa/zanimanja u trogodišnjem trajanju:

automehatroničar, automehaničar, autolimar, zlatar, puškar, autoelektričar, elektroinstalater, elektromehaničar i elektroničar-mehaničar.

Jedinstveni model obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja u primjeni je od 2004. godine, a  podrazumijeva zajedništvo obrazovanja u ustanovi za strukovno obrazovanje (školi) i praktične nastave kod poslodavca (obrtnika) čije se ocjene stapaju u jednu ocjenu za određenu stečenu kvalifikaciju.

Obrazovanje/nastava se izvodi prema strukovnom kurikulumu koji se sastoji od :

1.     općeobrazovnog dijela i

2.     naukovanja

2.1  stručno-teorijski dio
2.2  praktična nastava i vježbe
 
Općeobrazovni i stručno-teorijski dio naukovanja izvode se u školi, a praktična nastava i vježbe naukovanja, manjim dijelom u školi, a većim kod obrtnika ili u trgovačkom društvu (poduzeću), ustanovi ili zadruzi.

Za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja obrtnik ili pravna osoba koja prima naučnika (učenika) mora imati dozvolu, odnosno licenciju, te s učenikom, odnosno njegovim roditeljem ili starateljem sklapa ugovor o naukovanju u pisanom obliku čiju evidenciju vodi ministarstvo nadležno za obrt.

Nakon uspješno završene sve tri godine školovanja, srednje obrazovanje učenika završava izradbom i obranom završnog rada u organizaciji i provedbi škole, a nakon završenog srednjeg obrazovanja u strukovnim programima za vezane obrte, učenik polaže pomoćnički ispit koji se provodi u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
Ažurirano Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 14:31
 


UPISI 2019./2020. – „DOĐITE U SELSKU“

 

Niste prijavljeni.